Investera i bra solskydd till huset

I Sverige är solen en populär vän, men samtidigt blir det stundtals för mycket av det goda. Man vill kunna njuta av det underbara vädret på semestern utan att ständigt få sol i ögonen. För att hitta bäst solskydd för utomhusbruk krävs viss kännedom om solskydd som till exempel markiser och om persienner för inomhusbruk.

Hestra Marks AB är ett företag som arbetar med solskydd både för inomhus- och utomhusbruk. Här finns expertis och skicklig personal som ser till att rätt solskydd väljs ut till rätt hus, altan eller trädgård. Det är viktigt med rätt material i till exempel en markis, då den ska stå emot vädrets makter och hålla i flera år. Det finns olika val att ta ställning till innan en beställning kan göras.

Variation av markiser och persienner för bästa solskyddet.

Hos Hestra Marks AB finns ett flertal olika markiser. Dessa kategoriseras i fönstermarkiser, terrassmarkiser, screenmarkiser och korgmarkiser. För inomhusbruk finns persienner, lamellgardiner och plisséer.

Fönstermarkiser är markiser som sätts ovanför fönster för att man ska kunna få skugga och stänga ute solen. Terrassmarkisen är en mycket större markis som kan skugga en stor yta när man vill kunna vistas utomhus utan att sitta rakt i solen. Screenmarkisen är en tunn markis som löper på aluminiumskenor på sidorna om fönstret. Mekaniken påminner om en rullgardin. De rullas upp eller ned beroende på om man vill släppa in solen eller inte. Korgmarkisen sitter ovanför ett fönster och buktar ut en bit ifrån fönstret, som en upp- och nedvänd korg.

Persienner finns i trä eller aluminium. Dessa sätts på insidan av fönstren och man vinklar bort solen när man vill stänga den ute. Lamellgardiner är en modern tunn gardin med vertikala veck och den kan styras med linor. Plisségardinen är en annan variant. Det går att hitta rätt solskyddslösning för varje byggnad.