Elastisk sporttejp kan användas till mycket

Det finns många användningsområden för elastisk sporttejp. Ett vanligt sådant är att avlasta muskler och senor, samt att stödja leder som tänjts ut. Med mer elasticitet är det lättare för kroppen att röra sig naturligt även under tejpning. Detta minskar risken för skador, som annars lätt att kan uppkomma när kroppen tvingas att röra sig på ett mer krystat sätt.

Det är viktigt att komma ihåg att den här sporttejp fungerar bäst när den används rätt. Det är därför bra att kolla upp hur den används hur den ska användas på ett optimalt sätt. Den här typen av tejp är vanlig inom idrott. Som med att med allt annat finns det olika kvalitet på sporttejp.

Det som bland annat skiljer är tejpens häftförmåga, samt vilket material det är tillverkat av. Om du har en rulle tejp i din ficka, har du ett bra vapen mot akuta skador. Det är till exempel lättare att och mer effektivt att tejpa en skadad av ACL-led än att linda den.

Sporttejp ger akut stöd

Det finns olika material med olika egenskaper. Bomull andas till exempel bra, medan viskos tål vatten lite sämre. Latex och syntetiska medel tål däremot vatten bra. Den vanligaste bredden är mellan tre och fyra centimeter. Dessa mått ger optimalt stöd, utan att ta bort smidigheten. Större mått kapar lätt veck, vilka i sin tur gör att stabiliteten minskar.

Fotledsstabilisering efter en stukning, är det vanligaste användningsområdet. Sporttejp används också till att ge stöd för fingerspetsar om man spelar volleyboll eller AC- leder inom hockey. Tejp hittar du överallt inom elitidrott, framförallt inom bollsporter.

Det är till exempel vanligt ​att man använder tejp för att kunna greppa bättre om tennisracketar eller hockeyklubbor.​